Home

Taxeer uw woning voor een vaste lage prijs

Snel de markwaarde weten binnen 24 uur voor een scherpe prijs                     

Taxatie € 400,--  incl. BTW en NWWI validatie kosten.

--Meer dan 20 jaar ervaring

-Geschikt voor aankoop huis, overbruggingshypotheek, verdeling huis, verbouwing

Register Taxateur

Als geregistreerde taxateurs, aangesloten bij de NRVT en het NWWI, zijn wij met name werkzaam in de regio Amsterdam en Haarlem. Door onze brede ervaring in alle segmenten zijn wij gespecialiseerd in het nauwkeurig waarderen van woningen en appartementen.  Afhankelijk van de opdracht en passend bij jouw situatie leveren wij op zorgvuldige wijze een gevalideerd taxatierapport of een waardebepaling.


Waar gaat uw vraag over?


Diensten

Waarom een Register Taxateur?

NRVT bewaakt en waarborgt de kwaliteit en vakbekwaamheid van Register-Taxateurs. Deze taxateurs werken conform de gedrags- en beroepsregels en internationale en Europese taxatiestandaarden.Bespaar op taxaties

Taxateurs zijn vrij om zelf te bepalen wat hun tarief is voor het uitvoeren van een taxatie. Hierdoor vind je vele verschillen in de tarieven en dat terwijl ieder gevalideerd taxatierapport aan dezelfde strenge eisen moet voldoen

Waarom NWWI taxatie?

Het NWWI is in 2009 opgericht met als belangrijk doel om geldverstrekkers, intermediairs en consumenten inzicht te bieden in de wijze waarop de waarde van woningen is vastgesteld. Door betrokkenen meer zekerheid te bieden over hoe de waarde tot stand is gekomen wordt bijgedragen aan het voorkomen van taxatiefraude.

Taxatie aanvragen

Wanneer is een taxatierapport nodig?

  • Je wilt een nieuwe woning kopen;
  • Je wilt jouw eigen huis verkopen;
  • Je wilt jouw hypotheek of (opstal)verzekering af- of oversluiten;
  • Je wilt jouw hypotheek verhogen voor bijvoorbeeld een verbouwing;
  • Je gaat scheiden en wil samen met jouw partner jullie bezittingen en vermogen verdelen;
  • Er is iemand uit jouw omgeving overleden en je wilt zijn of haar vermogen vaststellen;
  • Je wilt weten hoeveel jouw bezittingen waard zijn voor de Belastingaangifte;
  • Je wilt de herbouwwaarde van jouw woning weten;
  • Je hebt een bezwaar aangetekend tegen de WOZ waarde van je woning

Hoe gaat een taxatie?

De eerste fase in het taxatieproces is de ‘opname van de woning/het object’. In deze fase noteren we zoveel mogelijk informatie over de woning. Denk bijvoorbeeld aan de oppervlakte van de woning en het perceel en de bouwkundige kwaliteit van de woning/pand. De binnen- en buitenkant van de woning wordt grondig onderzocht. We kijken naar de indeling, de staat van onderhoud en de gebruikte materialen en afwerking. De isolatie en energiezuinigheid spelen een rol in de taxatie, maar bijvoorbeeld ook bepaalde verplichtingen en rechten zoals een recht van overpad of een erfrecht. Het is interessant om te weten hoeveel de huizen of vergelijkbare panden opbrachten die recentelijk zijn verkocht in de omgeving. Deze bedragen nemen we mee in de schatting van hoeveel het object waard is.

Zodra de taxateur alle informatie heeft verzameld, zal hij/zij het taxatierapport opmaken. Hierin beschrijft hij de woning tot in detail en onderbouwt hij het uiteindelijke waardeoordeel. Een gevalideerde taxatie wordt hierna ook nog beoordeeld door het NWWI.

NWWI validatie

De taxateurs, aangesloten bij het NWWI, werken volgens een uniform, gestandaardiseerd digitaal proces. Wanneer de taxateur (binnen zijn werkgebied) een taxatieopdracht accepteert, geeft hij bij het NWWI aan welke woning getaxeerd gaat worden. Het NWWI zorgt er vervolgens voor dat de taxatieopdracht digitaal wordt 'klaargezet'. Er kan nu een gevalideerd taxatierapport worden opgemaakt.

Modelwaarden
Het is daarbij aan de taxateur om op basis van zijn expertise en als kenner van de lokale markt de waarde vast te stellen. Het NWWI levert, conform de norm van Stichting Taxatie en Validatie (STenV), minimaal 2 modelwaarden aan, welke inzicht kunnen verschaffen in de waarde van het object.

Er zijn op dit moment 4 erkende leveranciers van modelwaarden te weten Calcasa, Midas, NBWO en Ortec. De volgorde voor het aanvragen van de modelmatige rapporten wordt bepaald door de taxateur. Deze modelwaarden worden de taxateur aangereikt als hulpmiddel bij zijn onderbouwing van de getaxeerde waarde.